Over Ayurveda en mij

Ayurveda

Ik ben Lidwien en heb belangstelling voor de complementaire gezondheid gekregen omdat ik een autistische zoon heb. Zulke kinderen ondervinden veel specifieke gezondheidsklachten zoals o.a. gluten intoleranties en gewone huisartsen hebben daar nog weinig kennis van. Via de alternatieve circuit is de Ayurvedische geneeskunde op mijn pad gekomen. Mijn favoriete Ayurvedische kennis gaat over de Marma of drukpuntenmassage. Dit is geschikt voor iedereen en is erg ontspannend voor kinderen die erg druk zijn in het hoofd.

Via mijn website: “de gezondheidsmanager” wil ik anderen informeren, adviseren en begeleiden, Mijn motto is: ‘Word je eigen gezondheidsmanager’. Gezondheid en geluk bestaan niet alleen uit medische behandelingen, maar juist uit individuele levenskunst!


Ayurveda

De  Ayurvedische geneeskunde heeft antwoorden op vragen die de reguliere geneeskunde nog niet wetenschappelijk kan beantwoorden. Ik vind het bijzonder boeiend en inspirerend om me in allerlei gezondheidsthema’s te verdiepen. Dit is zo fascinerend dat ik mijn kennis en ervaring wil delen zodat anderen er baat bij hebben.

Voeding

Ayurveda gaat heel goed samen met kruiden en orthomoleculaire voedingssupplementen. Het past in een bewuste leefstijl met biologische en natuurlijke producten. 


Meditatie

Levenskunst vind ik ook terug in meditatielessen. over mij boeddha berenHet uitgangspunt is het bevorderen om ons geluk zelf in de hand te hebben; onafhankelijk te zijn van anderen of omstandigheden. Het vraagt focus en discipline om deze state of mind te vinden en steeds te hervinden. Meditatie is een vorm om stil te staan en geconcentreerd te blijven op de zaken die ik zelf echt belangrijk vind, dat geef ik graag aan anderen door.


Massage

Hoe balans te vinden en te houden verschilt bij ieder mens. Ik heb gemerkt dat het voor mij heel belangrijk is activiteiten uit voeren die los staan van mijn werk of mijn gezin, dit geldt eigenlijk voor veel mensen. Massages geven is zo’n activiteit; het werkt ontspannend voor de ontvanger en ook voor mijzelf en is daarom een een prettige aanvulling op mijn reguliere baan.
Mijn andere sociale en politieke activiteiten dragen ook bij aan mijn ontspanning en balans. En daar gaat het om: ontspannen, bewustzijn, fit zijn en plezier hebben.


Voeding, meditatie en massage dragen bij aan algeheel welzijn en helpen bij autisme, burn-out, stress en vele andere klachten. 

Wil jij ook fitter en meer ontspannen zijn en plezier ervaren in je dagelijks leven? Bel of mail me  voor een afspraak, dan maak ik een persoonlijk plan, precies op maat voor jou.


Hieronder mijn afgeronde relevante opleidingen:

  • Ayurveda,  Civas (2012)
  • Module Ayurvedische massage, Anand (2013)
  • Medische Basiskennis, Sonnevelt (2015)
  • Voedingsdeskundige, Civas (nog geen examen gedaan)