Hoe je door de bomen het bos niet meer ziet en daarom dik wordt

voeding fruit vrij
Het is bekend dat de grote multinationals in de foodsector ons in een ongezonde leefstijl proberen te dwingen. Suiker, zout en kunstmatige smaakversterkers komen in bijna alle A merken voor. Het is moeilijk iets te vinden wat onbewerkt is en geen toegevoegde suiker bevat.

e-nummers
Natuurwinkel-freaks, waar ik tot op zekere hoogte ook toe behoor, zijn tegen de e-nummers aan het vechten om een zo gezond mogelijke maaltijd op tafel te zetten.
Hoe is het zo ver met me gekomen? Enerzijds houd ik van lekker eten, ik houd van ambachtelijke en biologische producten. Echt het is veel lekkerder. Helaas is het wetenschappelijk nog niet allemaal bewezen. Ook vlees met drie Albert Heijn sterren lijkt me veel beter en gezonder dan plofkip met extra hormonen.

Suiker
Zelf in de blikjes groente zit vaak suiker. De irritatie wordt steeds groter bij mij en de smaakversterkers tieren steeds weliger in de winkel. Ook lijkt het allemaal natuurlijker, gezonder en beter maar vaak zitten er marketing addertjes onder het gras. Telkens weer kom ik bedrogen uit. In de zogenaamd gezonde cornflakes bij de Albert Heijn is geen enkel pak cornflakes te vinden zonder toegevoegde suiker. Ik wil keuzevrijheid om er zelf iets of niets bij te doen.

Marketing van de A merken als Roosvicee
Maar het toppunt van bedrog is wel de nieuwe 50% 50% van Roosvicee. Wij kopen (kochten) dit heel vaak omdat er op stond dat er 50 procent sap en 50% water in zit. Een sapje dus zonder toegevoegde suikers. Het leek een aardig goed product. Maar nu hebben ze een vernieuwde receptuur. Ik las even weer eens het etiketje. 50%-50% heeft nu 50% minder calorieën dan andere sapjes, maar er zit nu 15% sap in en toegevoegde suiker en wat andere dingetjes die niets met sap te maken hebben. Dit product is dus ook goedkope shit geworden. Het wordt dus een zoektocht naar goede betaalbare alternatieven. Deze staan ergens waar je ze bijna niet ziet of het is reteduur en eigenlijk onbetaalbaar voor de gewone man/vrouw. Alle A merken schreeuwen dat ze gezond zijn, maar dit zijn ze echt niet…Dit is het ondoordringbare woud van de marketing van de A merken.

Ik roep iedereen op om de grote A merken te boycotten, Albert Heijn aan te spreken op zijn eenzijdige inkoopbeleid en meer producten te verkopen zonder kunstmatige smaakversterkers, verdikkingsmiddelen of met teveel suiker, zout en andere dikmakende troep.

Er moet toch een gemakkelijkere tussenweg zijn tussen geheel macrobiotisch, veganistische en /of biologisch eten of het A-merk fastfood uit de winkels Albert Heijn.

Eten en drinken met niks er bij
Ik wil: Cornflakes zonder suiker, rode sapjes zonder toegevoegde suikers, groente blikvoer zonder suiker. Gewoon eten en drinken zonder te hoeven te vervallen in overdreven superfoods te kopen om het schuldgevoel af te kopen. Ik wil gewoon eten en drinken met niks erbij. Is dat nou zo moeilijk? Ja, want dan verdienen ze niet meer en zijn we niet meer te verleiden tot het kopen van nog mooiere verpakking met verleidelijke dikmakers .